Slunečný víkend na východě

Napsala Hanka

Ve dnech 10. a 11. května se na malebných kopcích Hrčavy na východní Moravě, na česko-polsko-slovenském pomezí, konaly závody oblastního žebříčku MSK, které přilákaly závodníky a možná i diváky z celého regionu. Závody pořádal klub TJ TŽ Třinec ve spolupráci se slovenským klubem Slávia ŽU Žilina, takže jsme poměřili síly i se slovenskými soupeři.

Museli jsme se poprat s náročným terénem, který zahrnoval tmavé hustníky, strmé kopce i plno kupek a jam. Díky členitému terénu a častým změnám nadmořské výšky jsme všichni museli prokázat jak fyzickou zdatnost, tak dobrou orientaci v terénu a precizní rozhodování při volbě postupů.

Počasí bylo během obou dnů ideální – obloha skoro bez mráčku a příjemná teplota.

Cíl byl tentokrát přímo na shromaždišti, což umožnilo divákům sledovat závodníky při doběhu od sběrky do cíle. Musím neskromně přiznat, že náš klub měl nejlepší fanouškovskou základnu – velký potlesk a hlasité povzbuzování motivovalo i některé starší členy, u kterých jsme to snad ani neočekávali, k velmi rychlému doběhu. Kdyby se udělovaly medaile za prvotřídní podporu, náš klub by bez váhání získal první místo.

V sobotu na stupních vítězů skončili Marek Panna (2. místo v HDR) a Pavol Chylík (3. místo v H75C).

Celkově tak byly závody na Hrčavě velmi povedené.

LIVELOX (sobota) VÝSLEDKY (sobota) LIVELOX (neděle) VÝSLEDKY (neděle) FOTO1 FOTO2