Valašská oblast potřetí

Se závody ve Valašské oblasti se letos roztrhnul pytel. Po zlínské klasice a vizovických béčkách se na nás z kalendáře smála další béčka – tentokrát za pořadatelství KOB Směr Kroměříž. Je již takovou tradicí, že tento klub větší závody situuje do pohoří Chřiby (historické okénko: právě v Chřibech, konkrétně z osady Bunč, se startoval první orienťák v Česku, bylo to už v roce 1950). Nejinak tomu bylo letos. Pro více než 700 účastníků byla připravena mapa Brdo odkazující na skalnatý nejvyšší bod chřibského pohoří (587 m n. m.). Celý víkend panovalo velmi teplé a dusné počasí, v lese byl ale příjemný chládek a shromaždiště na koupališti v Roštíně skýtalo dostatek možností k osvěžení.

V sobotu se běžela klasická trať. Délky tratí nebyly nijak extrémní, zato pohled na převýšení dával tušit, že se bude jednat o pořádný běh do vrchu. Naštěstí se obavy nepotvrdily, převýšení bylo velmi rozumně rozložené na celou délku trati, a tak byl závod poměrně příjemně běhavý. Na závod se sjela silná konkurence, a tak ukořistění medailí nebylo vůbec jednoduché. Tu jedinou, stříbrnou, pro Ostravu vybojoval Marek na fáborkové trati. Brambory pak sklidila Kiki v D18B a Jarda v H60B.

VÝSLEDKY LIVELOX WEB ZÁVODU

Neděle byla ve znamení krátké trati. Les byl stejný jako v sobotu, tedy poměrně kopcovitý, občas nějaké skalní detaily… Samotné tratě byly velkou fyzickou výzvou, hodně se traverzovalo v prudkých svazích, v závěrečných minutách to pak byl technický sešup z nejvyšších partií až do blízkosti koupaliště. Tenhle závod nám už sednul víc, umístění v TOP 10 bylo opravdu požehnaně, nejvíc zazářila Kiki 1. místem v D18B a Jindra 3. místem v H60B.

VÝSLEDKY LIVELOX