Béčka v jesenickém podhůří

Sezóna už oficiálně jede na plné obrátky, o víkendu 4. – 5. 5. odstartoval letošní ročník Žebříčku B-Morava. Pilotní víkend měl shromaždiště na dně (budoucí) přehrady v Nových Heřminovech. A na dno si sáhl také každý účastník závodů pořádaných oddílem z Vrbna pod Pradědem. Centrum všeho dění bylo v místním sportovním areálu odděleného od parkoviště mostem, za který by se staří Inkové vůbec nemuseli stydět (čti „prověšený a houpavý“).

Sobota patřila klasicky klasické trati. Už jen samotná cesta na start vedená převážně volným terénem skrz hustníky kolmo na vrstevnice prověřila většinu závodníků dosyta. Terén nedal nic zadarmo, vrstevnic bylo požehnaně, díky/kvůli kůrovcové kalamitě se sem tam objevovaly paseky různého rozsahu doprovázené náročnými difuzními porosty. Tratě se pak vyznačovaly spíše drobnějšími volbami postupů, běhalo se dost po cestách, na což si stěžujeme ale jen my, co jsme trénink celou zimu poctivě zanedbávali 🙂

Z Ostravy nás na závod dorazilo úctyhodných 31. Výsledkově se blýskla Kiki, když v D18B ukázala všem soupeřkám záda. Hanka a Michal v DH20C před sebe nepustili vakanty a taktéž získali zlato. Druhá místa posbíral Peťa v H21C a Josef v H65B. Bronzem všem vyrazila dech Eva v D35C. Gratulujeme!

Neděle patřila krátké trati. Už název mapy „Zelené peklo“ napovídal, o co v závodě půjde. Na start to bylo opět daleko, cesta byla znovu drsná, možná ještě drsnější než v sobotu. Za startovním lampionem na závodníky čekalo ono slibované zelené peklo. Většina tratí se odehrávala v zarůstajících pasekách po kůrovcové kalamitě. Delší tratě si k tomu všemu navíc střihly jednu až dvě horolezecké vložky následované prudkým sešupem do dolních partií lesa. Zkrátka Bruntálsko je tvrdý kraj a přežijí v něm jen ti nejodolnější.

Zlato tentokrát máme jen z kategorie HDR zásluhou Marka. Druhým místem na svůj sobotní vynikající výkon navázala Kiki v D18B, Peťa v H21C a Jarda v H55C. Bronz bral Honzík V H10N, Josef v H65B a Jirka v H80B.

VÝSLEDKY SOBOTA VÝSLEDKY NEDĚLE LIVELOX SOBOTA LIVELOX NEDĚLE