Oblastní mistrovství na klasice

Letošní MMSK na klasické trati připravili pořadatelé ze SKOB Frýdek-Místek v západní části Moravskoslezských Beskyd. Centrum bylo situováno do autokempu v obci Mořkov (i když po zážitku, který nachystalo pravé aprílové počasí, jsem si jist, že se do slovníku mnohých zapíše spíše anagramem Mokřov).

Terén nebyl takový, jaký jsme zvyklý z Beskyd – smrkové pasáže a borůvčí se nekonalo – místo toho se běhalo místy v nepříjemném ostružiní a po pasekách různého stáří, mapa tak hrála převážně zelenou a žlutou barvou. Typicky beskydské byly vrstevnice neúprosně nahuštěné na sebe, místy se až zdálo, že se na mapě snad musí vytvořit jednolitá hnědá plocha. Jeden by si řekl, že obíhačky po cestách musí být v tomto terénu jasnou volbou a ono ejhle, díky intenzivní těžbě byly cesty extrémně bahnité a plné vody. Klasika je ale disciplína pravých tvrďáků a kde jinde vybrat toho nejtvrdšího, než v lese, který nedá ani krok zadarmo?

Tratě byly takové, jaké mají na klasice být, závodníci nevěděli, kudy se na další kontrolu pustit, zda se probíjet přímo skrz zelenou barvu a uklouzaná zařízlá údolí nebo naopak vybrat obíhačku zdaněnou extra porcí převýšení. Zkrátka tvrdé počasí, tvrdý terén a tvrdé tratě (pro žáčky možná až příliš :).

Našim barvám se závod příliš nepodařil, většinou jsme sbírali brambory, pár medailí ale cinklo:
1. místo: Hanka (D20)
2. místo: Honzík (H10N)
3. místo: Franta (H14), Honza (H21), Aleš (H35), Jirka (H75)

KLUBOVÉ VÝSLEDKY VÝSLEDKY LIVELOX FOTO