Slezská zimní liga v Třinci

Napsal Jindra Hostaš

Kde jste, naše ženy?

V sobotu 9.3., tedy den po oslavě MDŽ, opustil seriál osmým závodem Slezské zimní ligy území České republiky. Třinečtí pořadatelé našli neoběhaný kousek předměstí Starý Borek a Rosťa Navrátil postavil orienťácký sprint na mapě Dolní Líštná. Slunečné počasí přivítalo na shromaždiště 150 účastníků, kteří našli útočiště před čerstvým větrem na tribuně fotbalového stadionu, který má za sebou lepší časy, ale orienťáci jsou národ vděčný…

Čerstvá sprintová mapa potěšila, tratě měly odpovídající sprintové parametry, jen kilometrové průměry nebyly sprintové. V HA odstartovalo celkem osm účastníků z MOV. Nejlépe se vedlo Tomášovi a Peťovi. Obsadili 12. a 13. místo a od TOP 10 je dělily jen vteřinky. V HB Jan ztratil těsně před cílem třetí pozici a místo na bednu přilétl DISK, což je škoda. Alexandr hned na druhé kontrole přišel o jakékoli šance na lepší umístění. Céčka jsme neobsadili, stejně jako DA. V DB sbírala brambory Olesia – i když s dceřiným čipem. Ve veteránech jsem bral jediné vítězství pro klub a Vašek vybojoval bramboru a proto si dal ještě jedno „metodické“ kolečko. Když se zvolí správná kategorie, výsledek se dostaví.

Poslední závod tohoto ročníku SZL bude v sobotu 16.3. v atraktivním prostoru v „Kamieniołomie w Kozach“.

Odpověď na otázku v titulku. Berou si cizí čipy a možná ještě někde od včerejška oslavují… nebo jednoduše, mají lepší program.

VÝSLEDKY, FOTO1, FOTO2